čtvrtek 18. října 2012

...dnešní kuchtění a taky milé ocenění...

 
 
...tak jsem konečně vyzkoušela polévku z dýně hokaido. Má první dýňová. Podle receptu z poslední Rozmaríny. Trošku jsem ho upravila, do polévky přidala půl kelímku hóóódně procentní smetany a musím říct, že byla výborná! Dokonce i naše malá si několikrát přidala přidala...
...a když už jsem byla v těch receptech v Rozmaríně, padl mi zrak na vedlejší. A to Obrácený jablkový koláč.  Tak hurá na něj! Sice po vytažení z trouby a následném vyklopení čili obrácení z formy vypadal tak nějak obrácený z obou stran, ale na chuti mu to neubralo a ke kafíčku byl docela dobrý...

 
Ocenění
Ještě tu mám jeden restík. Moc děkuji Riji a Martičce za krásné a milé ocenění. Velice si toho vážím...

... pokud cítíte, že je na světě bytost, která si zaslouží obyčejné a jedno z nejhezčích slov na světě "děkuji", vytvořte nový příspěvek, zkopírujte obrázek, tento text, vložte jeho blog adresu,upozorněte jej na tento odkaz v jeho komentáři a vyznejte se mu. Stačí jedno slovo nebo 100, je to na Vás. Pošlete to 2 lidem, jako symbol dvou rukou, kteří si mají pomáhat. Co můžete uděláte dnes, neodkládejte na zítra. Kdo ví, co bude zítra. Své pocity a emoce co nosíte v sobě, patří světu a lidem kolem nás. Dejte mu - jim je. Děkuji!
 
A já ho posílám dál. Kousek si nechám pro svou rodinu a kamarády, zbytek bych ráda poslala všem blogerkám a milým duším tady, jenže podle pravidel můžu jen dvěma. Tak ho posílám Věrce http://vera-alex.blogspot.cz/  a Věrce http://verka-zmurka.blogspot.cz/.
Mějte pohodový zbytek týdne! Adriana

10 komentářů:

  1. Ahoj, Adri! Ta dýňová polévka mě už láká léta, ale nějak podvědomě cítím, že ač jistě nesmírně dobrá, asi bych si jí jedla sama, a to se mi vařit nechce. Jinak to máš moc krásně nafoceno. Hezký den! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, u nás jsem ji jedla já a malá dcera. Syn ochutnal malou lžičkou, pak teda souhlasil prý dobrá. Ale manžel a starší dcerka se úspěšně ubránili a nepozřeli an sousto. A tak je to u nás s každým experimentem...hezký den!

      Vymazat
  2. Adrianko moc děkuji!Srdíčka ocenění od srdíčka si moc vážím!
    DEKUJIIII

    OdpovědětVymazat
  3. Adrianko, i já moc děkuji za srdíčko - moc si toho vážím. Měj se prima. Jo a polévka vypadá výborně, ale mi už ji letos měli a myslím že přesto že všem chutnala 1x za rok stačí :-)
    měj bezva víkend Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věruško, nemáš zač! A polévka taky zase třeba příští rok...Měj se! Adriana

      Vymazat
  4. Hezké odpoledne, dýňovou polévku jsem ještě nikdy nevařila, ani nejedla, musím to někdy vyzkoušet. Moc pěkné fotky!! Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, vyzkoušej! Má zajímavou chuť a mě teda chutnala moc. Ale manžel radši ani neochutnal...Hezký den! Adriana

      Vymazat
  5. Adrianko, moc gratuluji k ocenění! Koláč jsem taky pekla, k dokonalosti to chce pár úprav ... Chtěla jsem ho vystavit a napsat, jak jsem ho vylepšila, ale rodina byla rychlejší, slupli ho, byl skvělý... Tak příště :o)
    Hezký večer, pa Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji! Myslím, že u koláče jsem udělala chybu, že jsem oloupala jablka. V receptu byly na kolečka i se slupkou. Na příště počkám na tvůj...hezký den!

      Vymazat