úterý 27. března 2012

...dort pro Adélku

...dneska moje prostřední princezna oslavila šesté narozeniny. Přijde mi to jako včera, když jsem ji poprvé držela v náručí. Byla malinká, vůbec neplakala a já byla šťastná, že mám po klukovi holčičku...a teď už je z ní skoro školačka. Hrozně to všechno letí!

Tak jsem se snažila. S mou dvouletou asistentkou jsme upekly dort. Je to piškotový korpus co dům dal, potahovaná hmota "varna". Mohl být lepší... Přesto Adélka byla nadšená a to je nejdůležitější.


pondělí 26. března 2012

...trocha jarního háčkování

...zajíčci něco našli v trávě. Copak to je?

Jsou to vajíčka! A kdo se z nich vyklube?

Přece žluťounká kuřátka!

Přejeme všem hezký jarní den!
...venku už je jarní vzduch, začínají vylézat první kytky, pučet lístky...blíží se velikonoce. Tak jsem se trošku snažila o vajíčka. K nim přibyla háčkovaná kuřátka...

...Bratislava

...byl před námi krásný víkend. Tak jsme přemýšleli, kam zajet na výlet. Manžel chtěl na Slovensko. Někam po dálnici. Máme to za kopcem...Do hor jsem nechtěla a na hrady a je ještě brzy. Tak mě napadla Bratislava. Párkrát jsme tudy projížděli cestou do Maďarska. Byla jsem tam ve čtvrté třídě na výletě, to už je dobrých 26 let! Vlastně si s tama pamatuju jen, že jsme byli v nějakém obchodňáku, který byl rozhodně víc zásobený než obchody u nás. A taky Slavín a Děvín...
Most SNP
  Nasedli jsme do auta a za dvě hoďky byli na místě. Zaparkovali jsme v garáži, nakoply kočár a hurá na průzkum. Prošli jsme se přes Staré město po hrad. Bylo tam příjemně akorát lidí. Co mě překvapilo, bylo tam neskutečné ticho! Ve městě i na hradě. Nikdo z turistů ani místních nekřičel, ba ani snad nemluvil! Všude jinde je vždycky hluk, ale tady ticho - neuvěřitelné!
Bratislavský hrad




    Kostol sv. Martina



Michalská bráná - poslední zachovaná městská brána
  Nakonec jsme zajeli na Děvín, zříceninu, pod kterou se vlévá řeka Morava do Dunaje. Už nás do areálu nepustili, bylo pozdě. Pod zříceninou kolem řek vede krásná cyklostezka. Aspoň jsme si udělali příjemnou procházku. A opět - ticho! Lidí hodně, spousta dětí, ale hluk žádný. To asi jen my Češi tak strašně hlučíme....
Děvín
Morava se vlévá do Dunaje
   Výlet to byl hezký. Příště berem kola a ještě musíme na ten Děvín, když už bylo zavřeno. Tak Dovidenia!

čtvrtek 22. března 2012

...háčkované pečení

...v poslední době jsme si s dětmi oblíbili buchty, dezerty pečené v košíčkách, "mufínky". Je to rychle připravené, šup s těstem do košíčků a do trouby.Vždycky rychle zmizí. Tak jsem zkusila trvanlivé, dietní košíčky...

...tento je vanilkovo - čokoládový s jahodovou pěnou...

...vanilkovo - jahodový s třešničkou...

...podložka pod kafíčko, Moc se nepovedla, příště snad bude lepší. Návod na ni je z mmb.

...podložka v akci...

...udělala jsem si radost a koupila si umělé tulipány. Ačkoli nemám moc ráda umělé kytky, tyto jsou opravdu hezké. vypadají jako živé.
 

pondělí 19. března 2012

...konečně jaro...










     Mám moc ráda jaro, když začínají lézl první kytky, pučet lístky, všechno se zelená.....

neděle 18. března 2012

...březové srdce





  Tento víkend bylo tak nádherně! Nedá se říct ani jaro, prostě skoro léto. Počasí úplně lákalo být venku, pracovat na zahradě, sušit venku prádlo...Děti vytáhly kola a jezdily a jezdily..A u nás na dveřích pořád strašil vánoční věnec. Už oschlý, opelichaný. Tak jsem přemýšlela, jaký letos. Rozhodla jsem se opět jako loni pro srdce z březových větviček.
  V sobotu jsme se byli projít v lese a rostly tam nádherné břízky. Jako v pohádce. Loupala se jim stará kůra. Tak mě napadlo, že bych z ní mohla vytvořit nějaké ozdoby. V zimě jsem z kůry vystřihla hvězdičky. Teď jsem chtěla zkusit růžičky. Teda, vůbec to nešlo! Trhalo se to, lámalo, nešlo stočit...Nakonec se mi trošku podařily. Jsou miniaturní a vázané po třech.
  Teď bude srdíčko zdobit dveře.